jump to navigation.

jump to content.

/what/stories/paivakodissa

Päiväkodissa

tai toinen yritys kirjoittaa romaani

Esipuhe

Minä olen kirjoittanut monta tarinaa, mutta ne on kirjoitettu hollanniksi tai englanniksi. Nyt Olen eksyksissä. En tiedä kuinka kirjoitan romaani suomeksi. Tämä on toinen yritys kirjoittaa suomeksi.

Kappale yksi

Kello puoli kahdeksan he saapuvat päiväkodille.
On Aamulla. Isällä on kiire koska hänen poika ja tyttö täytyy olla päiväkodissa kello puoli kahdeksan. Koska ilma on kylmä, isä on päällä talvitakki ja lippalakki. Hänen lapsilla on päällä myös lämpimät puvut. Tänään äidillä on auto ja isän ja lapsien täytyy mennä kouluun bussilla. Isä ei ole tottunut käyttämään bussia ja hän menee väärällä bussilla. Poika ja tyttö nauravat: "Tyhmä isä, tämä ei ole bussi päiväkotiin! Nyt me olemme myöhässä." Isä punastuu ja sanoo: "En tiedä mitä bussi menee kouluun." "Päiväkoti," nauravat lapset, "Ei ole koulu! Hähähä!" Onneksi bussikuljettaja tietää mikä on oikea bussi. Kello puoli kahdeksan he saapuvat päiväkodille.

Kappale kaksi

Lapsia syövät aamuruoka ja juovat.
Kahdeksalta kaikki lapsia syövät aamuruoka ja juovat maitoa tai piimää. Jotkut lasta ei voivat juoda maitoa koska heillä ei ole laktoosi entsyymi. He juo (laktoositon) appelsiinimehu. Aamiaisen jäljessä he syö hedelmää, omena, appelsiini, nektariinipersikka tai luumu ja niin edelleen. Yksi tyttö on kotoisin Thaimaa ja hän pitää durian syömisestä. Durian on trooppinen hedelmä mutta melkein ei kukkaan pitää istumisesta hänen lähellä koska durian haista niin kuin oksennus.

Kappale kolme

Hän kysyy että kaikki keksit maailmassa on loppu.
Lapset kuuntelevat jos lastentarhanopettajaa lukee Ison Seesamitien Kirjaa. Keksihirviö on syönyt kaikki keksit ja nyt hänellä on mahakipu. Yksi poika itkee ja kysyy että kaikki keksit maailmassa on loppu. Kaikki lapset nauravat pojalle. Usein lapset ovat niin julmaa. Opettaja lukee: "Onneksi Keksihirviö pieraisee ja röyhtäisee. Hänen maha kutistuu ja mahakipu menee pois." Toiset lapset ovat iloisia, mutta poika ajattelee että se ei ollut hauska kertomus.

Kappale neljä

Missä on inspiratio?